Het PLID® voedings- en leefstijlprogramma
PLID®, het ParacelsusMC Laag Insuline Dieet, is een door de integrale arts René Slot ontwikkeld medisch voedings- en leefstijlprogramma.
De deelnemers vallen niet alleen af – zonder honger of energieverlies – maar de gezondheid verbetert ook.
Kenmerken van het programma zijn medische begeleiding en persoonlijke coaching. Het programma duurt zes maanden waarvan de eerste drie maanden het meest intensief zijn.

De belangrijkste resultaten van het programma:
Verlies van 10-15 kg vet in 3 maanden, behoud van spiermassa, 10 tot 15 cm. vermindering van de buik- en heupomvang( circa 2 kledingmaten), blijvende verandering van de leefstijl, waardoor gewicht en aangeleerde gezonde gewoontes in stand blijven en verbetering van de gezondheid.

Die verbetering van de gezondheid betreft vooral:

  • daling van de bloeddruk,
  • daling van de suikerspiegel en verbetering van diabetes (suikerziekte),
  • verbetering van het cholesterolgehalte,
  • minder medicijnbehoefte in een aantal gevallen
  • hoger energieniveau, meer vitaliteit en een betere conditie
  • afvallen door vetverlies met behoud of toename van spiermassa.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Intake door een arts: lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek van risicofactoren, een BIA-meting van de lichaamssamenstelling en een beoordeling van ziekte en medicatiegebruik.
  • Drie maanden gewichtsreductie met iedere 2 weken een controle en coaching gesprek.
  • De eerste drie maanden worden 2x per dag hoge kwaliteit maaltijdvervangers gebruikt. Hierdoor ontstaat er geen honger en geen tekorten aan voedingsstoffen. ’s Avonds wordt één normale maaltijd gegeten.
  • Laatste 3 maanden van het programma ;stabilisatie en na-coaching, met iedere 4 weken een controle en coaching gesprek.

Waarom het PLID® programma?
Veilig, vlot en effectief vet verliezen zonder honger. Geleidelijk vindt een verandering van de leefstijl plaats, die na de gewichtsreductie-fase blijvend vol te houden is. PLID heeft een positief effect op: overgewicht, ongezonde leefstijl en ziekte zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes.

De kosten:
Het PLID-programma duurt 6 maanden. De kosten bestaan uit twee gedeelten: consultkosten voor de medische begeleiding en programmakosten. De kosten voor de medische consulten zijn €85,- per maand (2x €42,50) en €85,- per maand voor de programmakosten gedurende 6 maanden.
De totaalkosten van het programma zijn €1020,-. Als het programma in een keer wordt betaald wordt een korting van €50 gegeven.
Sommige zorgverzekeraars vergoeden de medische begeleiding vanuit de aanvullende verzekering.

U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek over de mogelijkheden die het PLID programma biedt in uw situatie. Dit gesprek omvat tevens een BIA meting van de lichaamssamenstelling en een persoonlijk advies.

Download hier de folder.

Ik heb overgewicht

René Slot heeft een medische voedings- en leefstijlprogramma ontwikkeld: het PLID® programma. Dit staat voor het Paracelsus Laag Insuline Dieet. Een intensief programma van 6 maanden, waarbij eerst in 3 maanden een meetbaar vetverlies gerealiseerd wordt van 10 kg vet bij vrouwen en 15 kg vet bij mannen. Gevolgd door een programma van 3 maanden voor aanpassing van leefstijl, leren omgaan met emoties rond voeding, het stellen van een gezond doel voor het eigen lichaamsgewicht. Met als doel om blijvend het bereikte gewicht te behouden waardoor het jojo-effect vermeden wordt.

Een belangrijk positief effect van het PLID® programma is de verbetering van de gezondheid, die blijkt uit verbetering van de bloeddruk, verbetering van het cholesterol en het bloedsuiker bij laboratoriumtesten en vermindering van de lichaamsomvang, waardoor een beter figuur ontstaat.