Skip to main content

Het plid® dieet- en leefstijlprogramma

Het plid® programma is uniek door de integrale benadering van het probleem van overgewicht. De intensieve begeleiding door een arts en een voedingscoach maakt het mogelijk om in 3 maanden 10 kg vet te verliezen voor vrouwen en 15 kg voor mannen, terwijl de gezondheid verbetert en de energie toeneemt. Het programma bestaat uit twee wekelijkse sessies, waarbij met geavanceerde apparatuur de lichaam samenstelling gemeten wordt met de Biody® meter. Het proces van vet verliezen, met instandhouding van de spiermassa, wordt vanuit verschillende invalshoeken begeleid.

Door de inzet van maaltijd vervangers bij ontbijt en lunch blijft de energie op peil en lukt het om relatief veel vet te verliezen. Er zijn twee typen maaltijd vervangers met extra vitamines: één op melkbasis en één veganistisch. ’s Avonds wordt een gewone maaltijd gegeten, die ook met andere genuttigd kan worden.

Begeleiding op vier niveaus

Het programma biedt een intensieve begeleiding op vier niveaus:

 • Fysiek: verbetering van de lichamelijke gezondheid, zoals daling van de bloeddruk, bloedsuiker en verlies van vet, met optimale instandhouding van de spiermassa.
 • Vitaliteit: door het aanleren van een gezondere leefstijl ontstaat er meer energie. De nieuwe, gezonde gewoontes maak het mogelijk om het gewicht ook naar het programma op peil te houden.
 • Emotioneel: te veel eten en drinken heeft vaak te maken met het omgaan met moeilijke situaties, de begeleiding biedt hulp bij het aanleren van het hanteren van moeilijke momenten. De cliënt oefent om problemen en spanningen niet meer op te lossen door eten of drinken.
 • Zelfsturing: bij gezonde leefstijl is het van belang om zelf grip op je leven te krijgen, om een doel te hebben waaraan je je committeert, zodat het door het gewicht verlies en het aanleren van andere gewoontes mogelijk wordt om blijvend op een gezond gewicht te blijven.

Hoe ziet het programma eruit?

Na de intake door een arts en de voedingskundige, eventueel begeleid door een bloedonderzoek naar risicofactoren en tekorten in het bloed, wordt een BIA-meting van de lichaamssamenstelling afgenomen. Bij deze geavanceerde Biody meting wordt de magere lichaamsmassa (organen en spiermassa), de vetmassa en de hoeveelheid vocht gemeten.

Bij de twee wekelijkse persoonlijke begeleiding vindt naast de meting van lichaamssamenstelling het coaching gesprek plaats.

Wie zijn wij?

René Slot is arts integrale geneeskunde en oud-huisarts te Deventer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten in de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte en heeft 20 jaar een dieetprogramma geleid. Hij heeft het plid® programma ontwikkeld en doet de medische begeleiding.

Herma Dennekamp is voedingskundige en coach, zij heeft een jarenlange ervaring als diëtist in de begeleiding van cliënten met voedingsproblemen en overgewicht.

Behaalde resultaten

Bij het voedings- en leefstijlprogramma zijn in de loop der jaren honderden cliënten begeleid. Resultaten zijn: vermindering van het lichaamsgewicht van 10-15 kg, wat zich toont in een afname van gemiddeld 2 kledingmaten. Verbetering van energie, een geleidelijke verbetering van het voedingspatroon en verbetering van de gezondheid: daling van de verhoogde bloeddruk, verbetering van cholesterol en glucose (diabetes) in het bloed, vermindering van medicijnen. Verbeterd zelfgevoel door het gevoel weer grip op het eigen leven te hebben.

Investering

De deelnemer aan het programma ontvangt het volgende:

 • Intakegesprek met onderzoek en diagnose door een arts en het opstellen van een persoonlijk voedingsprogramma.
 • 6 consulten met coaching en meting van de lichaamssamenstelling.
 • Maaltijdvervangers van hoge kwaliteit voor twee keer per dag gedurende 12 weken.
 • Leefstijl coaching met aandacht voor zelfmotivatie.
 • Een persoonlijke smartphone app waarin de resultaten van de metingen zichtbaar zijn.
 • Het PLID dieet boek geschreven door René Slot.
 • Uitdraai van de resultaten van de metingen.

Kosten voor de intensieve begeleiding en alle maaltijdvervangers bedraagt €1.125/3 maanden (bij betaling ineens is dat €1.050).

Voor wie is het programma?

 • Voor mensen die gemotiveerd zijn om een stap te zetten om gezonder te worden, permanent een gezonde leefstijl willen vast te houden en 10-15 kg vet te verliezen. Kortom mensen die een commitment om te veranderen hebben.
 • Voor mensen met (kans op) gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk, diabetes type II, die hun risico op beschavingsziekten als hart- en vaatziekten, gevoeligheid voor infecties e.d. willen verminderen.
 • Voor mensen die bereid zijn om 3 maanden lang 2x per dag een maaltijdvervanger willen gebruiken en iedere 2 weken af te spreken voor een coaching gesprek en meting.

Voor wie is het programma minder geschikt?

 • Voor mensen met een ernstige ziekte als kanker of die insuline gebruiken (type I diabetes), tenzij dit in overleg met de arts mogelijk is.
 • Voor mensen met een ernstige eetstoornis, dan is behandeling door een gespecialiseerd centrum meer aangewezen.
 • Als er veel spanningen of stress is, dat maakt het moeilijk om jezelf dingen te ontzeggen, dan kan beter gewacht worden tot een moment dat het wel mogelijk is.
 • Bij een pacemaker is het niet mogelijk om de BIA-meting af te nemen.