Skip to main content

‘’De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarbinnen ze gecreëerd zijn’’.
Albert Einstein

Dit citaat van Einstein gebruik ik om aan te geven dat wat je werkelijk wilt realiseren, niet logisch voortvloeit uit wat je tot nu toe gedaan hebt. Het ‘probleem’ kun je soms achter je laten als er een nieuwe aantrekkelijke oplossing is. Ergens in iedereen zit een droom geborgen. Een droomdoel! Vaak nog onbewust. Maar dan.. Leef jij je droom? Of laat je je droom gaan en denk je misschien voor de rest van je leven na over wat er zou kunnen zijn.

Droomdoel
In mijn boek De Wil is een Pijl leg ik uit wat een droomdoel is. Dit droomdoel zit vaak in een ander gebied dan dat je denkt. Je kunt het niet bedenken, het is immers vaak nog onbewust. Je kunt het helder krijgen door jezelf toe te staan het nog onbewuste, het niet-logische, te ervaren. Durven dromen betekent namelijk dat je je eigen systeem serieus neemt. Ik heb het dan over de aspecten denken, voelen en willen. Als je deze aspecten helder hebt en kunt toepassen, ervaar je duidelijk waar je energie van krijgt, waar je op focust, waar je bovendien actief van wordt en dan ook de flow gaat ervaren. In de ondertitel van mijn boek heb ik het samengevat in: Beweeg je in de richting die energie geeft. En geloof mij het werkt, zoals ik de afgelopen jaren in mijn coaching gesprekken talloze malen heb meegemaakt. De methodiek van de Wil is een Pijl geeft mensen weer een tool hun (droom)doel te ontdekken. Een doel dat daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Durf weer te dromen en neem de uitkomst vervolgens serieus. Doe mee, wees betrokken! Zet jouw passie en jouw kwaliteiten in.

Kun jij achter laten wat jou niet meer dient? Zo ontstaat er meer ruimte voor wat jij echt wilt. Wie weet wordt dit decennium wel de nieuwe ‘roaring twenties’. Daarom gun ik je het lef en het vertrouwen in jezelf om dit te onderzoeken en te ontdekken. Want als jij dag in dag uit vrolijk wordt van bijvoorbeeld tango-dansen dan is dit al een hele mooie Pijl. Probeer dan te ontdekken hoe je kunt ‘tango-dansen’ in je werk.

Zou jij ook hulp kunnen gebruiken bij deze ontdekkingsreis, informeer naar de mogelijkheden binnen mijn praktijk.

Door René Slot, arts en directeur Paracelsus Medisch Centrum